CINEKm0

CINEKm0

 

 

A través del cicle “CINEKm0” es pretén fomentar el visionat comunitari de cinema local. En aquesta categoria hi fem cabre tant el cinema produït per persones que viuen en el nostre entorn i que són veïn_s; o pel·lícules que retratin l’entorn ja sigui en les imatges o en les temàtiques pròpies.

Inspirat en els valors del pensament ecològic de l’hort i en la recuperació dels espais en desús, El CINEKm0 cerca una manera d’acostar en l’àmbit de la producció audiovisual els/les productor_s i el públic, fora dels circuits i dels espais en què normalment les pel·lícules són visionades (cases, sales de projecció, etc.). Volem que el cinema torni a ser protagonista de les places, d’aquells racons del nostre dia a dia que han quedat abandonats i sense vida.

L’objectiu d’aquesta activitat és animar a la comunitat local a construir i gestionar el seu propi cinema local, impulsant l’autogestió, l’empoderament tecnològic i la creació de coneixement compartit.

 

 

Pensàrem que un cinema itinerant de barri autoorganitzat i autogestionat, amb les activitats de recuperació i cocreació descrites anteriorment podia aportar:

1. Cohesió social
2. Una reflexió col·lectiva sobre aspectes que interessen a la comunitat 3. Involucrar veïn_s en la cura d’un espai i en la cura entre persones

El projecte el concebem en si com un procés, un format i una metodologia reproduïbles i adaptables a altres comunitats locals mogudes per les mateixes necessitats. El CINEKm0 té la vocació d’experiència pilot que porti a la construcció d’una xarxa de nodes locals per a la generació i la difusió de material audiovisual local.

Ens agradaria veure aquesta pràctica i els CINEKm0 estendre’s i desenvolupar-se en altres comunitats de Barcelona.

 

Facebook Twitter Email